Sluiten

Uit verschillende studies blijkt dat veel werknemers klagen over te veel stress. Nochtans is er niets mis met wat stress in ons leven.  Het zorgt ervoor dat we scherp en alert blijven en helpt ons om grote uitdagingen tot een goed einde te brengen. Maar als de hoeveelheid stress groter wordt dan onze draagkracht, wordt het een probleem. Dat kan gebeuren bij ingrijpende gebeurtenissen, zoals een overlijden, verlies van werk of een scheiding. Of wanneer je te lange tijd onder druk komt te staan, bijvoorbeeld door het werk of intermenselijke spanningen. Dan kan het snel zorgen voor overbelasting en uitputting.

Deze mensen hebben uiteenlopende klachten, van slaapproblemen tot burn-outsymptomen. 
Welke factoren veroorzaken stress of burn-out? Hoe kan je dit in een vroeg stadium detecteren? Is er een verschil tussen depressie en burn-out? Is elke werknemer er even vatbaar voor? Welke preventieve aanpak werkt? En hoe kan je het beste omgaan met iemand, die een burn-out heeft?
Op deze vragen gaat dit webinar in.
Je komt te weten wat nodig is om stress en burn-out in jouw organisatie op te sporen en aan te pakken, zowel op organisatorisch als op persoonlijk vlak.


DOELGROEP

Dit webinar richt zich tot iedereen die binnen een bedrijf of organisatie te maken krijgt met (preventie van) burn-out bij medewerkers. Dit kunnen leidinggevenden zijn en HR-medewerkers, maar even goed werknemers.  Ook deze laatsten kunnen immers in dit webinar op een efficiënte manier leren hoe ze best omgaan met collega’s, die in burn-out zitten.  Of ze kunnen even stilstaan bij hun eigen “stressmanagement.

PROGRAMMA

Op het einde van de presentatie weet je:
  • hoe stress ontstaat en wat burn-out is
  • het verschil tussen burn-out en depressie
  • hoe je burn-out in een vroeg stadium detecteert
  • welke groepen en functies het meest kwetsbaar zijn
  • hoe de organisatiecultuur het risico op stress en burn-out kan verminderen of juist in de hand werken
  • wat de verschillende fases van burn-out zijn en hoe je je aanpak aanpast naargelang deze fases

 

PRAKTISCH

BegeleidingMieke Mievis - Obelisk


Cursusverantwoordelijke
Jan De Schepper - 09 222 26 14 -

Gratis voor textielwerknemers
PC120 en 214
Andere deelnemers
€ 60 per deelnemer
KMO portefeuille